Bokanova Installateur
verwarming | warmtepomp | zonneboiler | ventilatie | sanitair | electriciteit
Centrale Verwarming
Een condensatieketel op gas of stookolie?  Verwarmen met radiatoren of convectoren? Of kiest u voor vloer- of wandverwarming? Een zonneboiler met naverwarming?
Wij adviseren u bij de keuze van de meest geschikte verwarming.
 
Aanpassingen van uw bestaande verwarmingsinstallatie en zo genieten van de subsidies voor energiebesparende investeringen?  
Wij staan u bij met raad en daad. Zie www.premiezoeker.be.

Het onderhoud van uw verwarmingsinstallatie
Vloeibare brandstof  = jaarlijks
Gasvormige brandstof  = 2-jaarlijks

Zonneboiler
Iedere dag is ze ter beschikking – kosteloos : de energie van de zon.
De technische ontwikkelingen maakt het mogelijk om op een efficiënte en verantwoorde manier de zon binnen ons bereik te halen. De techniek is dat niet alleen zonlicht-energie gebruikt wordt voor warm water, maar ook voor verwarming.
Het systeem is in gebruik en installatie bijna gelijk aan een normale ketel, maar gebruikt beduidend minder gas en spaart hierdoor het milieu, wat een positieve invloed heeft op de Energie Prestatie Coëfficiënt.
 
Met een zonneboiler en zonnecollectoren kunt u op zonnige dagen dus gratis douchen!  Dit voordeel kan flink oplopen : een gemiddeld huishouden van vier personen met een zonneboiler en een HR-combiketel als naverwarmer bespaart tot wel 60% van het gasverbruik voor warm water.
 
Maximaal comfort en meerwaarde voor uw woning !
  
Zie www.energiesparen.be of www.premiezoeker.be voor het bekomen van uw subsidie.

Warmtepomp
Alle warmtepompen werken volgens het principe van een koelkast, met dit verschil dat het koelproces omgekeerd is.
Terwijl een koelkast warmte van binnen afgeeft aan de omgeving, brengt een warmtepomp de warmte over van buiten naar binnen.
 
Er zijn 4 types van warmtepompen :
 
 • Lucht / water
  Deze warmtepompen maken gebruik van de buitenlucht als warmtebron.
 • Bodem / water – horizontaal
  De energie absorberen we door een leidingnet op vorstvrije diepte te plaatsen.
 • Bodem / water – verticaal
  Aan de hand van verticale boringen tot op een diepte van 75 à 100 meter.  In deze sondes loopt een vloeistof (water + glycol) die over de totale diepte de warmte uit de bodem opneemt.
 • Lucht / lucht
  Deze warmtepompen neemt de warmte op uit de buitenlucht, ook bij vriestemperaturen.  Dat gaat via een compact toestel dat buiten staat opgesteld: de buitenunit.
  Die warmte wordt dan via binnenunits de woning ingeblazen.
  Het grote pluspunt is dat een lucht/lucht warmtepomp de woning ook afkoelt tijdens de warme zomermaanden, de welgekende 'airco's'.
  ‚Äč
 
Zie www.energiesparen.be of www.premiezoeker.be voor het bekomen van uw subsidie.

Ventilatie
Dagelijks wordt de lucht in huis vervuild door de bewoners (ademen, …),
hun activiteiten (koken, douchen, roken, …), de bouwproducten (verf, lijm, vernis, …) en de materialen van uw interieur (vluchtige schadelijke stoffen, …).
 
Al deze bronnen van verontreiniging dragen bij tot een slecht binnenklimaat. 
Door het steeds meer luchtdicht bouwen blijven vocht, CO2 en allerlei stoffen die allergieën kunnen veroorzaken in de woning hangen.  Daarom dient u regelmatig en correct te ventileren.
 
Veel mensen denken echter dat een tijdje het raam openzetten wel voldoende is.  Dit is echter onvoldoende. 
Het effect daarvan is slechts van tijdelijke aard en kost veel energie.  Een continue basisventilatie zorgt voor een goede luchtkwaliteit in de leefruimtes. 

Door het principe van toevoer, doorvoer en afvoer wordt de verontreinigde binnenlucht uit uw woning verdreven en vervangen door verse buitenlucht. De woning wordt als het ware met verse lucht ‘gespoeld’.  Ventileren enkel waar en wanneer nodig zorgt voor extra energiebesparing.


Sanitair
Bij nieuwbouw en/of renovatie zorgen wij voor de sanitaire leidingen.

Wij kunnen u bijstaan bij de aankoop van uw badkamer. Koopt u liever uw badkamer zelf, dan kunnen wij u uiteraard bijstaan voor de plaatsing ervan. Ook stellen wij pakketten samen voor de doe-het-zelvers onder ons. Hierbij wordt u begeleidt voor de installatie hiervan. Contacteer ons voor meer informatie.


Elektriciteit

Bij elektriciteit zijn comfort en veiligheid van heel groot belang. Zowel bij nieuwbouw als renovatie is het dus belangrijk dat uw installatie voldoet aan de wettelijke reglementeringen en daarvoor kunt u op onze vakkundige ervaring beroep doen.
 
Wij zorgen voor het totaalconcept van uw elektriciteit, van begin tot eind.
OF
U bent een handige harry en wenst uw budget binnen de perken te houden, dan kunnen we een zelfbouwpakket samenstellen en staan wij u met raad en daad bij tijdens de installatie ervan. 

Indien gewenst zorgen wij voor de ééndraadsschema's en plannen voor de keuring van de installatie.
 
Een leuke tool om uw keuze te maken :
https://www.niko.eu/nlbe/hulp-en-advies/calculationtool
 


 

 


Bokanova bvba

Turfputstraat 111 A
9290 Berlare

Tel. : 0474 / 76.50.85
info@bokanova.be

BTW BE 0645.767.602